Sidekick

ABV 6.3% IBU 37

Huskvarna Sidekick – APA (Amerikansk Pale Ale) mer aromatiskt och mjukare jämfört den europeiska pale ale-stilen.  Sidekick har en skön balanserad beska där den lugnare humlekaraktären ger inslag av smaker och arom som tropisk frukt, citrus, och tallbarr. Självklart är humlen även i detta öl amerikansk.

Sidekick är vårt andra producerade öl och togs fram 2014 med Huskvarnaölet Ambition som utgångspunkt. För att som namnet antyder vara en “kompanjon” till vårat första öl, en nära följeslagare med mildare beska och humlekaraktär.  Namnet är valt dels utifrån att vara en “kompanjon” men också utifrån en serie filmer med den sköna karaktären “Sidekick”. Kanske vet du nu vilken filmserie vi anser vara sevärd, om inte kanske tillfälle ges att ta reda på detta. Som hjälp i funderingarna kan jag avslöja att det inte är Sidekicken till Don Quijote, Sancho Panza.

På etiketten är nedre delen av Huskvarna Gevärsfaktori avbildat utifrån hur det såg ut tidigt 1800-tal. Motivet skiljer sig inte mycket från hur det ser ut idag. År 1829 var faktoriet “i hög grad förfallet, man har sedan sistnämnda år blifvit med dryg kostnad förbättradt, dels genom betydliga reparationer, dels nybyggnader”. Foto: Nicklas Ödman


Scroll to top