Industri

ABV 5.3% IBU 30

Huskvarna Industri – En Europeisk Lager i modern  stil med karaktär.  Industri har en maltig smak med inslag av ljust bröd, därtill kommer en balanserad beska. Humlen bidrar med inslag av apelsin, honung och örter. Självklart är humlen i detta öl av högsta kvalite och från de främsta europeiska producenterna.

Industri är vårt första producerade lageröl som vi valt att stadigvarande ha i sortimentet.  Namnet är valt  utifrån bygdens industriella traditioner. År 1689 flyttade delar av Jönköpings gevärsfaktori ut från Jönköping och Dunkehallaån till de närbelägna fallen i Huskvarnaån,  men redan innan dess fanns här flera kvarnar och ett krutbruk. Åren 1876-1911 var Wilhelm Tham verkställande direktör för Huskvarnas större industri och industrin hade under denna period en storartad utveckling.

På etiketten är Huskvarnas industriområde avbildat såsom det en gång i tiden såg ut. I dag kan flera av dessa byggnader med industriell aktivitet beskådas men industriområdets geografiska yta och mängden byggnader har minskat sedan forna tider. Foto: Nicklas Ödman

 


Scroll to top