Ambition

ABV 6.3% IBU 50

Huskvarna Ambition – IPA (India Pale Ale) i modern amerikansk stil som har mer av allt jämfört den europeiska stilen, beskare, starkare och mer smakrik.  Ambition har en skön markerad beska där en stor humlekaraktär ger inslag av smaker och arom som citrus, grapefrukt, aprikos och tallbarr. Självklart är humlen i detta öl amerikansk.

Ambition är vårt första producerade öl och togs fram genom ett antal olika provbryggningar 2013. Namnet är valt dels utifrån uppstarten av ett nytt företag med ambitioner men också utifrån den musik som spelades mycket då ölet togs fram. Får du möjlighet att prata med oss, fråga då gärna mer om kopplingen till musiken.

På etiketten är Huskvarna Gevärsfaktori avbildat såsom det en gång i tiden såg ut. Namnet var ursprungligen Jönköpings faktori och anlades i Carl XI:s tid omkring 1680. Faktoriet drevs hela tiden för kronans räkning till år 1757  “då det såsom everdlig egendom öfverläts åt öfverdirektören Fredrik Ehrenpreus” som under privat ägo bytte namnet till Huskvarna gevärsfaktori. Foto: Nicklas Ödman

 


Scroll to top